Беседа:17ч, Разрушително земетресение в Порт-о-Пренс, Хайти

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Е може ли в заглавието само да има две правописни грешки!?

Едната грешка я видях. Другата грешка коя е?
Ако имаш/имате предвид запетайката след ч от "17ч", където е редно да се постави точка, това е нарочна грешка. Представях си, че нарушението на правилото ще накара читателя да се постави на мястото на хората, претърпели природния катаклизъм. Много ти се иска да няма повече трусове - но не знаеш дали няма да последват още. Много е правилно след ч. да се постави точка, но "живата реалност" иска там да е запетая. Може да се сложи и точка и запетая. Не зная, не съм сигурна. Ако мислиш/мислите, че е по-правилно, премести/преместете страницата.

Може би има още една грешка в заглавието. Дали втората запетая да не се замени с тире: "-" ?

Как се премества страница?
От квадрачето "история" - най-горе, се отваря страница, в която са оказани приносите по дата, час и името на редактора, който ги е извършил. Кликва се в квадрачето на първата и последната промяна. тази опция позволява да се премести цялата страница заедно с "беседата", "мненията" и "наблюдението" на страницата за редакторите, които са избрали да я наблюдават. Изящество и простота!

br затворено между конусовидни легнали скобки " < > " е още едно изящество, което се използва във френските варианти на Wiki. Предполагам, че този знак в Wiki синтаксиса е въведен от френските информатици, работещи в различните Уикита на проекта Fondation Wikipedia. Предполагам също така, че това е символ от езика HTML. --Seraphita 21:10, 22 януари 2010 (UTC)

Предполагам, че втората грешка е "Хайти". На български е прието да се изписва "Хаити". -- Григор Гачев 00:06, 24 януари 2010 (UTC)