Направо към съдържанието

Канабисът ще бъде легализиран под медицинско наблюдение в Швейцария

От Уикиновини

Медицинският коноп съществува във много синтетични или естествени форми: на хапчета, на капки, в аерозоли, или чай. Канабиноидните лекарствените препарати Набилон, Дронабинол или Маринол се използват за успокояване на хронични болки с невралгичен произход, при рак, СПИН, множествена склероза, за повишаване на апетита, и срещу импотентност.

Към канабиноидите могат да се прибавян и лекарствени препарати, като Сативекс, разрешен в Канада и други държави за за намаляване на психотропното въздействие.

Най-ефикасен е приема през дихателната система, но за предпочитане е чрез аерозоли от колкото чрез дим от цигари, тъй като аерозолите са по-чисти.

В Холандия е разрешен от 2003.

Организацията Зелена Алтернатива в Женева наброява 70 души члена, които използват канабиса срещу различни страдания. Асоциацията раздава на своите членове посеви от канабис и им дава съвети за приготвянето на канабиса в сладкиши, със масло, мляко и т.н.

От догодина, продаването на канабиноидните лечебни препарати ще бъде легализирано в аптеката на Швейцария, в съществуващите форми, включително и джойнтове.

Още по темата

Източници