Потребител беседа:Трифо

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Спам

Здравейте,

Благодаря ви от сърце за статиите. За съжаление, линковете в статията за „Чанг-Ъ“ не бяха информативни по темата ѝ, а представляваха спам. Затова бяха премахнати.

Пускането на спам-линкове в Уикиновини е нарушение на правилата на уикито. Моля ви, не го правете отново - в противен случай може достъпът ви за писане да бъде ограничен. -- Григор Гачев (беседа) 23:20, 5 декември 2013 (UTC)

Посочване на реални източници не е спам

В посочените два източника се съдържа информацията(и то на български език), въз основа на която бе създадена и статията. Те са единствените източници на конкретната статия и, като такива, са посочени. Не бива да се приемат за спам, тъй-като са релевантни и основни/единствени. Същото е и с други линкове, които съм посочвал - напр. от в. "СЕГА", в по-предишната статия. Все пак непосочване на източник не е етично, а и влиза в разрез с авторските права, доколкото знам. -- Трифо (беседа) 11:46, 8 декември 2013 (UTC)

Тъй като източниците са изцяло рекламни, и новината в тях е поставена единствено с цел да оправдае промотирането им, линкването им представлява точно, единствено и само спам. В противен случай всеки спамер би могъл да поставя в спама си по някое дребно инфо и след това да пълни с линкове всички проекти на Фондация Уикимедия под предлог, че цитира източника.
Също, рекламният сайт за лаптопи на Acer не е оригинатор на тази новина - има я на много места из Нета. Ако имате желание да посочите източник, можете да впишете такъв, който не е изцяло рекламен, както например сте направили със статията за ЕВРОСУР.
Моля, считайте това за повторно предупреждение на тема спам. При трети опит ще се наложи да блокирам сметката ви. -- Григор Гачев (беседа) 12:12, 10 януари 2014 (UTC)
Аз си изтрих новината щом не желаете да признаете авторство и източник. В същото време, както отбелязах и в друга беседа, видях че вашият сайт също присъства в Уикипедия, което прилича на линкспам - https://bg.wikipedia.org/w/index.php?search=gatchev.info&title=%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%3A%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&go=%D0%9E%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B5 мисля че някой трябва да уведоми за това и там. Трифо (беседа)
Приносите към Уикиновини са под свободен лиценз. След като ги направите, вече не разполагате с правото да ги премахнете. Премахването или оставянето им зависи и от другите участници в проекта, и в крайна сметка от администраторите.
Отново предупреждавам: линкове тук към реклами са само и единствено спам, включително ако информацията реално е била поставена на рекламната страница. Поставящите такива линкове се блокират. Ако желаете да допринасяте само при условие да слагате в статиите си рекламни линкове, значи не можете да допринасяте тук. -- Григор Гачев (беседа) 20:51, 9 декември 2016 (UTC)