Направо към съдържанието

Кубинската диаспора в САЩ празнува края на Фидел Кастро

От Уикиновини

26 ноември 2016 г.

Фидел Кастро

Кубинската диаспора във Флорида се зарадва на новината за смъртта на Фидел Кастро. Десетки хора излязоха по улиците на Маями, наричайки инцидента шанс за промяна на ситуацията в Куба.

Отбелязва се, че жителите на кубинските квартали в Маями и други градове на Флорида излязоха на улиците, за да отпразнуват смъртта на Фидел Кастро.

Според очевидци някои емигранти пускали фойерверки и размахвали кубински знамена, а шофьори с клаксон посрещнали новината от Куба.

„Фидел е тиранин“, скандираше множеството, събрано пред ресторант „Версай“ в центъра на най-големия град на Флорида.

Полицията засили надзора в кварталите, в които живее кубинска диаспора, но не се намеси. По-специално служителите на реда не попречиха на мигранти, които блокираха една от улиците на града и започнаха да скандират „Свобода“.

Фидел Кастро е кубински революционер, държавник и политик, роден на 13 август 1926 г. Кастро водеше борбата срещу режима на диктатора Фулгенсио Батиста през 50-те години. След победата на революцията през 1959 г. той застана начело на страната, заемайки постовете на председател на Държавния съвет, председател на Министерския съвет и първи секретар на управляващата Комунистическа партия на Куба.Източници

Creative Commons
Creative Commons
Тази статия съдържа материали от статията «Кубинская диаспора в США устроила празднование в связи с кончиной Фиделя Кастро», публикувана в PanARMENIAN.Net и разпространяваща се под условиата на лиценза Creative Commons Attribution 3.0 Unported (CC-BY 3.0 Unported).