Уикиновини:Редакция

От Уикиновини


Създаване на нови статии

  1. Натиснете тук, за да добавите статията си в списъка, като използвате модела: "*23 април: [[заглавие]]" и натиснете Съхранение. Отворете препрарката към вашата статия, за да създадете новината си.
  2. Пишете новините си, като се придържате към изградените стандарти.
  3. Когато приключите с писането, махнете заглавието от този списък и го включете в списъкът с новините от днес.

Чакащи задачи

Статиите, включени в списъците по-долу имат нужда от вашата намеса. Авторите им се нуждаят от помощта на уикижурналист, за да ги доразработят или за да изгладят стила, да коригират правописни или пунктуационни грешки и пр. Ако подобрите някоя от статиите, включени в тези списъци до подходяща за публикуване новина, махнете я от този списък и я включете в новините от съответната дата. Списъците по-долу са включени в шаблон. Това означава, че навсякъде, където е включен шаблонът {{Редакция}}, ще се появяват тези списъци.

За да редактирате тази информация (напр. да добавите или премахнете заглавие), натиснете тук, а НЕ редактирайте тази страница.

Статии в процес на обработка

Тук се поставят горещи новини, които са в процес на написване и обработка - имайте предвид, че те все още може да съдържат неточна, непроверена или непълна информация. Моля НЕ редактирайте червените препратки, които виждате тук, за да избегнете редакторски конфликти.

Редакторска намеса

Статии, които са готови, но се нуждаят от преглед на редактор (за неутрализиране на стила, корекция на грешки и пр.)

Желани статии

Статии, които са били пожелани, но никой от уикижурналистите не ги е написал. Ако желаете да получите статия, моля посочвайте някакъв източник на информация, който би улеснил уикижурналистие в тяхната работа.


Спорни статии

Съдържанието на тези статии е предизвикало спорове.

Изоставени статии

Тези информационни бележи са били започнати да се обработват, но са били изоставени в процеса на работа.